Най-малко 800 цивилни души са били убити от американските коалиционни въздушни

...
Най-малко 800 цивилни души са били убити от американските коалиционни въздушни
Коментари Харесай

Водената от САЩ коалиция признава убийството на повече от 800 цивилни граждани в Ирак и Сирия

Най-малко 800 цивилни души са били убити от американските съдружни въздушни удари в Ирак и Сирия от 2014 година насам, заяви съдружния отчет. В него се прибавя, че групата е виновна за " несъзнателно пострадване или гибелта на цивилни ", оповестява rt.com

Коалицията съобщи, че макар " забележителните триумфи " против ислямската страна, " битката е повлияла на хората, страдащи от екстремистите ".

През юни Амнести Интернешънъл (международна неправителствена и самостоятелна организация за отбрана на човешките права) разгласява отчет, в който подлага на критика дейностите на американската коалиция в Мосул, Ирак. В документа се оповестява, че с изключение на офанзивите против ИС, цивилните страдат от " безмилостните набези на иракски държавни сили и членове на ръководената от Съединени американски щати коалиция " и че минимум 5 805 цивилни са били убити от американските и иракски стачки.

През септември организацията " Хюман Райтс Уоч ", която следи и съдружните акции на Съединени американски щати, съобщи, че стачки, които са умъртвили цивилни жители в Сирия, " сътвориха боязън и накараха мнозина да избягат ". Въпреки че бойците на ИСИС също участваха на тези места, силите на ръководената от Съединени американски щати коалиция не съумяха да вземат нужните защитни ограничения, с цел да избегнат и сведат до най-малко жертвите на цивилни лица, което е условие според интернационалното филантропично право ", споделя HRW.

Превод: Петел

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР